En af de vigtigste dele af en URL-adresse er også en, der er næsten altid overset. Dette er den generiske TLD eller gTLD. Et generisk TLD er den sidste del af URL-adresse, der er angivet i en browser. For eksempel, hvis man var til at besøge “www. DesiredURL.com” gTLD ville være “kom”. TLD serverer en række vigtige funktioner, hvoraf de vigtigste er muligheden for den pågældende side at blive korrekt indekseret af søgemaskiner, så det vises øverst i søgeresultaterne for en bestemt søgeord.

gtld ‘ er, der forvaltes af en særlig organer eller grupper, der er blevet godkendt af ICANN eller Internet Corporation for Tildelt Navne & Numre, en ikke-for-profit organisation, der er ansvarlig for at forvalte og kører websiden henvender system. Mens det er muligt at oprette en webside med stort set enhver URL-adresse, få din webside en unik gTLD er det ikke. Dette skyldes, at de nye TLD skal være godkendt af ICANN. Derudover forvalter og kører en TLD er en teknisk krævende opgave, der kræver et stort team af fagfolk og eksperter. Af denne grund, at ICANN har ikke godkendt brugerdefineret gTLD i fortiden. gTLD s er normalt forbeholdt de lande, offentlige instanser og meget store virksomheder, som har den tekniske ekspertise og de ressourcer, der er nødvendige for at køre et TLD.

I den seneste tid, på grund af den hurtige stigning i antallet af online sider, og til dels også på grund af de problemer, der er involveret i at organisere det store antal web-sider, af forskellige kategorier i de eksisterende gTLD s, ICANN er begyndt at acceptere ansøgninger til nye, tilpassede gTLD. Det er noget, der giver en stor mulighed for at alle med en virksomhed, der har en online tilstedeværelse. Hvad dette betyder er, at enhver virksomhedsejer kan nu ansøge om et tilpasset gTLD af deres valg, som de mener vil gøre det lettere for deres kunder at finde dem online. En stor del af søgning kan udelukkes, hvis en webside har et gTLD, der er mere relateret til det. Dette er fordi SEO eller søgemaskineoptimering, som er en teknik, der sikrer, at en side, vises øverst i søgeresultaterne for en bestemt søgeforespørgsel – er i høj grad påvirket af de TLD som en webside er opført. At have en brugerdefineret TLD giver dit website skal indekseres i sin egen niche eller kategori, der sikrer en højere rang til din side, derfor øge din synlighed og eksponering over for potentielle kunder.

En brugerdefineret TLD skal behandles som en investering, der du gøre for yderligere at din virksomhed rækkevidde og synlighed. Hvis du beslutter dig for, at det er den type af investering, som du gerne vil gøre for din forretning, så du skal ansøge om et generisk gTLD, da dette er den bedst mulige, eller rettere, den eneste tid til at gøre det.

Post Navigation